Tuesday, June 9, 2015

Како да се вработите на Upwork совет 1

Здраво,

Сакате да се вработите на Upwork но не знаете од каде да започнете и како да започнете?

Во оваа серија на постови со совети ќе разјасниме многу работи.

Совет број 1

Целосно естетички средете го вашиот профил.

Значи најпрво и најважно е да се регистрирате, доколку сеуште се немате регистрирано на Апворк.

Креирањето и целосното комплетирање на профилот на Апворк е најважното нешто, бидејќи кога се регистрирате и естетски убаво го средите вашиот профил, работодавачите кога ќе го посетат вашиот профил ќе научат се што треба за вас и ќе добијат многу позитивен впечаток и ќе ве вработат.

Напишете кои се вашите вештини, искуство, какво образование и квалификации имате.

Потребно е да напишете детален опис на вашите цели и работното искуство, потребно е да прикачите документи и портфолио кое ќе ги покаже вашите способности.

Секогаш внесувајте точни информации не преувеличувајте и средете го профилот да изгледа естетски убаво и да нема граматички грешки

П.С. За да ви ги исплатат парите што ќе ги заработите треба да направите профил на Пајонир и доколку се регистрирате преку овој линк ќе добиете бонус 25 долари кога ќе ги заработите првите 100 долари.

Monday, June 8, 2015

Колку заработив јас во првиот месец на Upwork и како започнав да работам

Здраво,

Во разговори со рандом луѓе ме прашуваат колку може да се заработи на Upwork, сега ќе ви одговорам на вашето прашање најдобро што можам.

Јас започнав да работам на Upwork крајот на месец април. Поточно 29 април, почнав да се пријавувам на разни понуди за работа, и веќе следниот ден се вработив. Првиот проект којшто го направив на Upwork беше мал проект, односно транскрибирање на видео презентација од 30 минути. Ова е работа за коишто се потребни 1.5-2 часа работа за да се заврши и клиентот ми исплати 10 долари за завршената работа, но интересно е тоа што бидејќи го завшрив овој проект одлично клиентот ме оцени со 5 ѕвездички од 5 можни и на секоја следна работа кога се пријавував многу полесно ја добивав работата. Секако, се пријавував за работа која што знам одлично професионално да ја работам и секогаш посветувам многу внимание на cover letter.

До крајот на месец мај завршив околу 10 проекти за различни клиенти за различна работа, некои беа промоција на социјални медиуми, некои работи беа дизајнирање на лого, други беа внесување на податоци и транскрибирање на предавања од Udemy.com онлајн академијата.

Колку работев дневно?

Дефинитивно не работец полно работно време, но доста се потрудив за секој проект да го завршам перфектно. Во просек работев околу 4 часа дневно.

Колку заработив во месец мај?

Во месец мај заработив точно 401 долар за сите проекти коишто ги завршив. Ова не е многу голема сума, но е одлична бидејќи сум почетник на вебсајтот и ми е прв месет работа.

Сајтот работи на принцип на оценување, слично на амазон каде што ги оценуваат продуктите, на Upwork се оценува секој фриленсер и секој клиент меѓусебно по завршувањето на работата. Јас во мојот прв месец на Upwork сите клиенти беа презадоволни со мене и ме оцениа со 5 ѕвездички што ми дава многу повеќе можности и клиентите имаат многу поголема веројатноста да ме вработат и да ми плаќаат многу подобри суми на пари.

Не чекајте повеќе доколку барате работа и пријавете се на Upwork.

Инаку како ви ги исплаќаат парите?

За ова ви е потребно да си направите профил на Payoneer и бидејќи го отворате линкот преку овој блог добивате 25 долари бонус кога ќе ги заработите првите 25 долари.

Со среќа и ви посакувам најмногу успех.

Sunday, June 7, 2015

Добредојвоте на Upwork

Здраво и добредојвоте на мојот блог и Upwork.

Овој блог а наменет да ги промовира сајтот за „фриленсери“  Upwork и сајтот за исплаќање преку интернет Payoneer.

Upwork е вебсајт којшто веќе долг период е најквалитет вебсајт за фриленсери, односно за луѓе кои сакаат да си го бараат чарето за успех во работата на интернет.

На овој вебсајт може да најдете голем број на работни огласи од секаков вид коишто можат да се завршат преку компјутер.

Доколку поседувате вештини кои се потребни на глобалниот пазар, не чекајте и започнете со работа на Upwork.

Овој вебсајт има висока репутација и висок квалитет.

Payoneer е вебсајт којшто е исто така со висока репутација на интернетот и врши исплата низ целиот свет, вклучувајќи ја и македонија. Парите коишто ќе ги заработите од Upwork е најдобро да ви бидат исплатени преку Payoneer.

За моето искуство, за како функционира се и за совети во врска со овие веб сајтови ќе пишувам во моите следни текстови.

За овој блог одвојувам околу половина час во денот, така што пишувам по еден текст дневно и во иднина ќе пишувам за се што ве интересира во врска со овие 2 вебсајта и како можете да успеете на Upwork.

За да се пријавите на Upwork за работа регистрирајте се и направете профил од висок квалитет и во краток период ќе бидете вработени.

Инаку доколку се регистрирате на Payoneer преку овој блог, ќе добиете бонус 25 долари кога ќе ги заработите првите 100 долари на Upwork.

Со среќа и се читаме наскоро.

Saturday, June 6, 2015

Што е Upwork и како можете да станете дел од Upwork тимот

Upwork е вебсајт, каде што работодавачи ставаат огласи за работа и луѓе кои бараат работа се пријавуваат.

Многу е едноставно за да започнете со работа на Апворк и квалутетно да заработувате доста високи суми на пари.

Секоја работа што може да се сработи преку компјутер е достапна на Апворк, програмери, дизајнери, лични асистенти, фотографи, презентери, маркетинг експерти, правници, економисти, сметоводители, научници, инжињери, новинари, блогери и уште еден куп други професии секојдневно се барани за работи на Апворк.

Како да започнете?

1. Се што ви треба за да започнете со работа е компјутер, интернет конекција и одлични вештини во одредена област/одредени области.
2. Доколкку ги исполнувате условите од точка 1. следниот чекор е да направите одличен профил како Фриленсер, вовед, резиме, ЦВ каде што ќе ги опишете вашите вештини, искуство портфолио, едукација и успеси. Најдобрите и најплатените работници на Апворк се со високо квалитетни профили, затоа не пропуштајте ниеден дел додека го создавате вашиот профил, бидејќи тоа е многу важен дел за да се вработите.


Како да се вработите?

Едноставно е да се вработите на Апворк, се вработувате исто како што би се вработиле на кое било работно место.

Значи, се пријавувате за работа со апликација на разни проекти и работодавачите ве вработуваат.

Многу е важно апликацијата за работа да биде напишана квалитетно и навистина да сте заинтересирани за работното место, доколку го направите тоа веднаш ќе бидете вработени.

Важно е апликацијата да е напишано убаво, професионално и без граматички грешки. Апликацијата треба да е специјално направена за местото каде што се пријавувате за работа. Претставете ги вашите вештини во најдобро светло.


Како ќе ви ги исплатат парите? 

Постојат повеќе опции за исплата на Upwork, но најдобар начин со најефтини тарифи за исплата е Payoneer,

Интересно за Payoneer е тоа што префрлањето на парите од Апворк на Пејонир трае само 2 дена, а доколку сакате можете и веднаш да ги префрлите.

Пајонир и Апворк директно од Њујорк бесплатно ви праќаат мастер кард картичка која што ќе ја користите за да вадите пари од Апворк. Картичката стигнува на вашата адреса за помалку од еден месец и веднаш ги вадите парите што ги имате заработено на Апворк.

Не чекајте, пријавете се веднаш и започнете со работа.

Со Среќа.

Friday, June 5, 2015

Неколку зборови и реченици за интернетот, минатото, сегашноста на интернетот и неговата веродостојност

Во едно старо, дамнешно време, за коешто многу малку луѓе се сеќаваат, а можеби и веќе да не постои човек којшто го памети, бидејќи во мозоците оставаме се повеќе простор за слики од убави, чудни, слатки маченца, доколку сте живееле во пештера во минатите 5-10 години и не сте го приметиле овој тренд еве ви линк.

Многу сакам да ставам слики на блогот, но немам време, или пак ме мрзи, но замислете си како да има некои слики од лево или десно или пак на цел екран и уживајте во нив, бидејќи се дизајнирани точно од вас.

Туку разговарав за старото и древно време. 

Во едно старо, дамнешно време, одамна непознато, каде што Македонија беше како што е и сега моментално земја од третиот свет, со многу слаб економски раст, со многу низок стандарт, со многу лоша економија, туку зборував за старото време, да, епа вака, во ова старо време, пред 5-10-15-20 години постоеше интернетот.

Мислам дека за прв пат во Македонија се појави интернетот во 1996 година во некој студентски или истражувачки центар, но тоа не е важно, тоа што е важно е дека тогаш се појави за прв пат мало зракче од „Чудото“ наречено интернет коешто многу брзо го промени, преобрна, силува, го направи, памете, глуп, ретардиран, интересен, едуциран, модерен, социјален, анти социјален светот.

1999/2000 година го зедов првиот компјутер и за прв пат се поврзав со интернет преку дајл ап конекција со брзина од 56 килобајти во секунда... или нешто слично на тоа. Во овој период само околу 1-2 проценти од популацијата на Македонија имаат интернет, јас како што одсекогаш си бев побеснеат за технологијата бев пресреќен кога прв пат се поврзав со интернетот. Тоа беше толку специјален момен, уште од тогаш знаев дека ова ќе го промени светот засекогаш иако тогаш бев само 7-8 години.

Што научив преку интернетот од мали нозе? 


Иако во тоа старо, дамнешно време, итернетот беше многу бавен и информациите донекаде ограничени за разлика од сега, од интернетот добив многу инспирација и научив многу. Во училиште, школо, секогаш ми беше досадно и имав кецови, не затоа што сум глуп, туку затоа што наставниците, професорите одсекогаш ми беа досадни, застарени, неинтересни, формални, рутински..... и уште многу други досадни работи. Наставниците и професорите беа се освен интересни.

Но од другата страна на светот се појави интернетот. Тоа веќе беше интересно, беше ново, со најновите информации, текстовите беа интересни за читање, и ги немаше досадните профресори и наставнци кои ставаа кецови, а всушност тие беа тие кои се назадни и неможеа да ги сватат новите генерации, потребите на новите генерации  и како да ги мотивираат и инспирираат. Професорите не го знаеа ова, но интернетот го знаеше.

Интернетот знаеше да инспирира, предава, учи. Од интернетот научив да зборувам и пишувам на повеќе разни јазици, научив да фотографирам, научив да истражувам, научив да ценам, научив да бидам претпазлив, научив сам да си го форматирам и поправам компјутерот, научив да снимам, научив да презентирам, научив дека мачките владеат со светот, научив еден куп разни вештини коишто ќе ми се всушност потребни во животот.

Јас доаѓам од интернетот!!


Покрај сите добри и убави работи што ги нуди интернетот, постоеа и многу лоши и непотребни работи.

Кои беа тие?

Епа вака, во еден период интернетот се преполни со превари, неточни информации, лаги, манипулации и што уште не, но лесно се одбегнуваа доколку можеш да го разбереш интернетот како функционира.

Поради тоа што се случуваа овие работи, се случи еден феномен. Луѓето изгубија доверба во интернетот, почнаа да веруваат дека на интернетот ништо не е точно и дека на интернетот има само лаги и манипулации, но тоа не беше воопшто точно, иако е точно дека на интернетот има многу превари, многу лаги и слично доколку знаете како да го користите интернетот ќе ги избегнувате овие страници со мамки, лаги и слично.

Другата многу лоша работа што се случуваше за Македонија и интернетот, е што во Македонија човек не можеше да работи на интернет бидејќи сите начини на електронско интернационално плаќање беа забранети, како на пример Пејпал којшто е сеуште забранет во Македонија, всушност сеуште неможат да ти исплаќаат пари преку Пејпал.

Враќањето на довербата во интернетот и глобалните можности


Но, Интернет светот, како што секогаш си беше напреден, конечно направи можности за целиот свет, еднаквост за целиот свет вклучувајки ја и Македонија. Да, и ние, колку и да сме чудна држава сме дел од светот .

Ова се случи некаде околу 2012-2013 година, незнам точно, тој период немав често интернет бидејќи студирав, но важно е што интернетот стана многу поглобален, со многу повеќе опции за целиот свет, не само за државите од првиот свет.

Ова е одлично, но интересно е што интернетот брзо се менува, но луѓето не, луѓето остануваат скептични, и кога изгубат доверба во нешто тоа останува долго време, дури и доколку се смени тоа. Ова е случајот со интернетот.

Јас би продолжил да бидам скептичен за Македонија и инвестициите што ги донасаат и платите од 9000 денари, а во интернетот веќе не.

Тоа е поентата што сакав да ја потенцирам за интернетот. Интернетот нуди многу повеќе опции, многу повеќе можности.

Придружете се на Upwork и Payoneer тимот и вратете ја довербата во интернетот, бидејќи вреди.

П.С. Моментално на интернет можете да започнете да работите и уште во првиот месец да заработите над 300, над 500, па дури и над 1000, 1500 долари. Како и да е, ако се зафатите за работа на интернетот, ќе добиете повисока плата, и ќе имате подобар стандард.

П.П.С. Еве го сајтот.

П.П.П.С. Кога ќе започенете да заработувате, за да ви исплатат пари треба да си направите мастер кард картичка преку овој вебсајт и бидејќи го отворате сајтот преку овој блог ќе добите 25 долари БОНУС моментот кога ќе заработите 100 долари.


Wednesday, June 3, 2015

Што е Upwork, зошто го правам овој блог и на кои се начини може да ви помогне

Здраво,

Во момнетов, во нашата убава или не толку многу убава држава Македонија еден од најголемите проблеми е вработувањето, но и по вработувањето успех и добра заработувачка.

Во овој блог, не очекувај да бидам 100% прецизен со статистиките, бидејќи сакам целиов блог да го водам како неформален разговор помеѓу мене и тебе.

Кога сме веќе кај статистичките податоци, во нашава релативно мала држава од некои 2 милиони жители има над 30% невработеност, дури можеби и да е над 35 проценти невработеноста. Во одредени градови во Македонија невработеноста е над 50 проценти.

Ова е навистина тажен и засташувачки податок. 

Јас лично сум многу многу незадоволен и тажен од овој низок стандард на живот.
Постојано сите ние граѓаните во Македонија гледаме како работите пропаѓаат, луѓето имаат се помалку и помалку и "survival mode" начинот на живот веќе одамна е нормален „Лајфстајл“ кај 96,99% од луѓето, и ова нема да се смени се додека ние луѓето не ги превзмеме работите во наше раце.

Јас веќе неможам да го прифатам ова, и сметам дека е нечовечки во секоја смисла на зборот, но сепак ИМА РЕШЕНИЕ и сакам да ги споделам информациите коишто ги имам и да им помогнам на колку што е можно поголем број на луѓе да имаат подобро утро.

Во овој блог, во следните денови, ќе зборувам за се што е потребно да направите за да започнете да заработувате повеќе одколку што моментално заработувате или пак воопшто не заработувате бидејќи сте од големиот процент на луѓе коишто се невработени.

П.С. Доколку не можете да ги дочекате следните инструкции на блогот погледнете го П.П.С. 'от.

П.П.С. Еден од најдобрите вебсајтови каде што можете да заработувате многу поголема сума на пари од тоа што моментлано заработувате е Upwork.

П.П.П.С. Покрај Upwork, потребно е да си направите профил и на payoneer за да добиете мастер кард картичка директно од UpWork и Payoneer и да можете да ги вадите парите што ги заработувате од кој било банкомат.

П.П.П.П.С. ВАЖНО: Доколку се регистрирате на Payoneer преку овој линк од овој блог ќе добите БОНУС 25 долари кога ќе ги заработите првите 100 долари.

П.П.П.П.П.С. Звучи интересно нели?

П.П.П.П.П.П.С. Доколку не го видовте линкот за Payoneer http://share.payoneer-affiliates.com/v2/share/6158381264494495393

Што е UpWork?

Можеби сте го забележале овој вебсајт, некогаш, некаде, но никогаш не сте го отвориле.
Епа, сте ја пропуштиле една од најголемите шанси за светски успех.

Upwork, е врвно квалитетен вебсајт, кој нуди работа од секаков вид.

Еве ви линк од вебсајтот, а во следните објавувања на блогот ќе ви објаснам многу повеќе.

P.S. кога ќе се вработите на UpWork, за да можат да ви исплатат потребно ви е да направите профил на Payoneer.

P.P.S. Интересен факт, бидејќи го отворате линкот преку мојот блок, кога ќе заработите 100 долари ќе добиете бонус од 25 долари.

P.P.P.S. Инаку, Payoneer, е вебсајт којшто нуди многу слични услуги на Paypal, само што е достапен за целиот свет и многу поинтернационален.

Поздрав и ви посакувам најголем успех, бидејќи е возможен каде и да се наоѓате во светот.